Jaarset Nederland 2022 UNC-kwaliteit

€ 11,50
Jaarset Nederland 2022 UNC-kwaliteit

Jaarset Nederland 2022 UNC-kwaliteit

€ 11,50
  • Enige Nederlandse Jaarset in UNC-kwaliteit
  • Eerste UNC Jaarset in het teken van de elementen; start met ‘Aarde’
  • Mooi geschenk ter herinnering aan het jaar 2022
  • Onderdeel van de Nationale Collectie®
  • Oplage van 15.000 stuks
Levering vanaf november
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Als cultuurdragers en communicatiemiddelen fungeren munten als een soort tijdscapsules. De Jaarsets Nederland uit 2022 worden daarom gekoppeld aan (inter)nationale en persoonlijke mijlpalen van dit jaar. Bovendien staan van 2022 tot en met 2025 de Jaarsets uit de Nationale Collectie® in het teken van de vier elementen: aarde, vuur, lucht en water. De elementen zijn immers verbonden aan de seizoenen die ons jaarritme bepalen. De serie start dit jaar met het element ‘Aarde’.
 
Het Jaar van…
Jaren worden vooral herinnerd door de bijzondere gebeurtenissen die plaatsvonden, zowel (inter)nationaal als persoonlijk. Veel gedenkwaardige gebeurtenissen worden vereeuwigd op een munt of penning. Dit jaar zijn dat o.a. 30 jaar Verdrag van Maastricht, 35 jaar het ERASMUS programma en de 150e geboortedag van Piet Mondriaan. Misschien zal bovendien dit jaar u op persoonlijk vlak ook bijblijven, door bijvoorbeeld een huwelijk, een geboorte of een bijzonder jubileum. Een Jaarset met alle acht Nederlandse euromunten van 2022 is het perfecte cadeau om deze bijzondere mijlpalen te gedenken.
 
Uncirculated (UNC)
Munten die voor de omloop zijn geslagen, maar niet in omloop worden gebracht, krijgen de kwaliteit uncirculated/ongecirculeerd (UNC). Tijdens de productie worden de munten in een metalen vergaarbak opgevangen. De Jaarset Nederland in UNC-kwaliteit bevat alle acht Nederlandse euromunten van 2022.
 
Wilt u ieder jaar verzekerd zijn van de Jaarset Nederland UNC-kwaliteit? Sluit dan een abonnement af!
Meer informatie
Artikelnummer 0114765
Metaal Divers
Kwaliteit Uncirculated
Nominale waarde 3,88 euro
Oplage 15.000