Jaarset Nederland 2022 Proof-kwaliteit

€ 69,95
Jaarset Nederland 2022 Proof-kwaliteit

Jaarset Nederland 2022 Proof-kwaliteit

€ 69,95
  • Bevat een exclusieve penning, niet los te verkrijgen!
  • Acht euromunten in de allerhoogste kwaliteit: Proof
  • Met genummerd Certificaat van Echtheid
  • Perfect cadeau ter herinnering aan het jaar 2022!
  • Onderdeel van de Nationale Collectie®
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Als cultuurdragers en communicatiemiddelen fungeren munten als een soort tijdscapsules. De Jaarsets Nederland uit 2022 worden daarom gekoppeld aan (inter)nationale en persoonlijke mijlpalen van dit jaar. Bovendien staan van 2022 tot en met 2025 de Jaarsets uit de Nationale Collectie® in het teken van de vier elementen: aarde, vuur, lucht en water. De elementen zijn immers verbonden aan de seizoenen die ons jaarritme bepalen. De serie start dit jaar met het element ‘Aarde’.
 
Geef de set een persoonlijk tintje met de penning ‘Aarde’
Ook de penning in de Jaarset Proof staat in het teken van de aarde. Op de penning ziet u twee handen die een ontkiemend zaadje vasthouden. Omringd door bladeren vormen de handen bovendien de stam van een boom. Bomen tonen bij uitstek de unieke werking van moeder Aarde. Beginnend als een zaadje, groeien en bloeien bomen hun leven lang. In de herfst laten ze de bladeren los die ze niet meer nodig hebben, welke dan weer vergaan tot een voedingsbodem voor nieuw leven. Ook zuiveren ze de lucht die wij inademen. Bomen zijn dus van groot belang voor het leven op aarde.
 
Maak de penning persoonlijk op de keerzijde! Deze zijde is bewust leeggelaten, zodat u er zelf iets in kunt laten graveren. Leuk als cadeau voor uzelf of bijvoorbeeld voor vrienden en familie! De penning ‘Aarde’ is alleen verkrijgbaar in de Jaarset 2022 in Proof-kwaliteit.
 
Proof-kwaliteit
De euromunten in de set zijn geslagen in Proof-kwaliteit, de allerhoogste kwaliteit die een munt kan hebben. Op Proof-munten zijn verschillende technieken toegepast die de kwaliteit van de munt verbeteren, waaronder het gebruik van gepolijste muntplaatjes en stempels. Hierdoor komt het reliëf extra mooi naar voren ten opzichte van de achtergrond. Proof-munten worden één voor één geslagen, alleen met handschoentjes vastgepakt en zitten verpakt in capsels om beschadigingen te voorkomen.
 
In duurzame verpakking
De Jaarset Proof heeft een duurzame verpakking die gemaakt is van vouwkarton. De binnenzijde is bovendien bedekt met hoogwaardig ECO-foam. U leest er alles over in het duurzaamheidscertificaat dat u bij deze muntset ontvangt. Ook wordt de Jaarset Proof geleverd inclusief genummerd Certificaat van Echtheid.
 
Specificaties penning
Metaal Zwaar verzilverd
Kwaliteit Proof
Gewicht 15,8 g
Diameter 33 mm
Oplage 3.000

 
Meer informatie
Artikelnummer 0114027
Metaal Divers
Kwaliteit Proof
Nominale waarde 3,88 euro
Oplage 3.000