Jaarset Nederland 2021 Proof-kwaliteit

€ 69,95
Jaarset Nederland 2021 Proof-kwaliteit

Jaarset Nederland 2021 Proof-kwaliteit

€ 69,95
Bijna uitverkocht
  • Allereerste gedecoreerde zilverbaar uitgegeven door de KNM!
  • Acht euromunten in de allerhoogste kwaliteit: Proof
  • Met genummerd Certificaat van Echtheid
  • In geheel duurzame verpakking
  • Onderdeel van de Nationale Collectie®
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Ontdek Utrecht
Met meer dan 350.000 inwoners is het centraal gelegen Utrecht de vierde gemeente van Nederland. Het oude en gezellige centrum van de stad staat bekend om de karakteristieke werfkelders langs de vele grachten. De Domstad kent tal van bezienswaardigheden en activiteiten voor jong en oud. Bijna overal in de binnenstad kunt u zich oriënteren op de monumentale, gotische Domtoren: hét icoon van Utrecht. U vindt de Domtoren dan ook terug in deze exclusieve set.

Zilveren Domtoren
De Domtoren is voor een restauratiebeurt zeker tot en met 2023 ingepakt met steigers. Met de Jaarset Proof van de Koninklijke Nederlandse Munt kunt u de Domtoren tóch in volle glorie van dichtbij bewonderen. De Jaarset Proof bevat namelijk het allereerste gedecoreerde zilverstaafje dat ooit is uitgegeven door de Koninklijke Nederlandse Munt. Een primeur! Op het zeer gedetailleerde staafje is een miniatuurversie van de Utrechtse Domtoren afgebeeld. Bovendien is deze zilveren Domtoren alleen in de Jaarset Proof verkrijgbaar.
 
Proof-kwaliteit
De euromunten in de set zijn geslagen in Proof-kwaliteit, de allerhoogste kwaliteit die een munt kan hebben. Op Proof-munten zijn verschillende technieken toegepast die de kwaliteit van de munt verbeteren, waaronder het gebruik van gepolijste muntplaatjes en stempels. Hierdoor komt het reliëf extra mooi naar voren ten opzichte van de achtergrond. Proof-munten worden één voor één geslagen, alleen met handschoentjes vastgepakt en zitten verpakt in capsels om beschadigingen te voorkomen.
 
In duurzame verpakking
De Jaarset Proof heeft een duurzame verpakking die gemaakt is van vouwkarton. De binnenzijde is bovendien bedekt met hoogwaardig ECO-foam. U leest er alles over in het duurzaamheidscertificaat dat u bij deze muntset ontvangt. Ook wordt de Jaarset Proof geleverd inclusief Certificaat van Echtheid.

Specificaties Domtoren uitgifte
Metaal Zilver 925/1000
Kwaliteit Proof
Gewicht 6,66 g
Afmetingen 11 x 30 mm
Oplage 3.000 stuks
Meer informatie
Artikelnummer 0111167
Metaal Divers
Kwaliteit Proof
Nominale waarde 3,88 euro
Oplage 3.000