Dag van de Munt set 2023

€ 34,95
Dag van de Munt set 2023

Dag van de Munt set 2023

€ 34,95
  • Exclusieve uitgifte voor de Dag van de Munt 2023
  • Voorgaande edities zeer populair!
  • Inclusief unieke penning
  • Slechts 2023 sets verkrijgbaar, op = op
  • Set met alle Nederlandse euromunten van 2023
  • De oplage bevat 100 sets met zilveren penning, deze zijn willekeurig verdeeld over de oplage!
  • Maximaal 5 per persoon
 Direct leverbaar
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

De Koninklijke Nederlandse Munt is al sinds 1567 de trotse producent van het Nederlands muntengeld. Daarnaast behoren we wereldwijd tot de top 5 producenten van herdenkingsmunten, Koninklijke onderscheidingen en verzamelaarsproducten. Hier komen we niet zomaar! Dankzij de inzet van onze medewerkers zijn we in staat om topkwaliteit te leveren voor onze klanten. Daarom staat de Dag van de Muntset 2023 in het teken van de Mensen achter de munt. In de gehele oplage zijn 100 sets voorzien van een zilveren penning: deze sets zijn willekeurig verdeeld.
 
Iedere functie is van groot belang
Van projectmanager tot munter: bij de Koninklijke Nederlandse Munt hebben we iedereen nodig om een topproduct te leveren. Het maken van een munt begint met het ontwerp: hier wordt een 2D-ontwerp naar een 3D-ontwerp omgezet. Bij de laser wordt het 3D-ontwerp uitgebrand in gehard staal: de stempel. Middels zandstralen en polijsten wordt er vervolgens meer diepte gegeven aan de stempel.  Deze stempel wordt door de munters gebruikt om te munten te maken. De ene productiestraat maakt munten als betaalmiddel, de andere maakt munten als communicatiemiddel. Voor al deze stappen zijn onze medewerkers nodig om het beste resultaat te behalen.
 
Als klant krijgt u de munt in mooie verpakking bij u thuis geleverd, maar hier gaat maanden aan werk aan vooraf. Ieder project moet van begin tot eind goed geregeld zijn: van het ontwerp tot de verpakking en het verzenden van de munt. Om onze medewerkers in het zonnetje te zetten, is de Dag van de Muntset 2023 volledig aan de werknemers gewijd. In de set komen drie medewerkers aan bod. De verpakking van de set bestaat uit afbeeldingen van medewerkers van de Koninklijke Nederlandse Munt.
 
Muntset met speciale penning
De Dag van de Muntset 2023 bevat alle acht Nederlandse euromunten van 2023. Daarnaast zit er ook een speciale penning bij. Deze penning staat ook in het teken van het thema van de Dag van de Munt: de mensen achter de munt. Op de keerzijde staat het gebouw van de Koninklijke Nederlandse Munt afgebeeld, de Dutch Vault. Bovenin staan de namen van de medewerkers. Links onderin, op de weerspiegeling van het gebouw staat de tekst ‘Dag van de Munt 2023’.  De voorzijde bevat verschillende kleine afbeeldingen, welke ook terug te vinden zijn op het campagnebeeld van de Dag van de Munt 2023.

Specificities penning
Metaal Cu/Ni (of Zilver 925/1000)
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Gewicht 9,33 g
Diameter 30 mm
Oplage 2.023
Meer informatie
Artikelnummer 0116936
Metaal Divers
Gewicht Divers
Diameter Divers
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Nominale waarde 3,88 euro
Oplage 2.023