Officiële Herslag: Leeuwendaalder 2022 Goud 1 ounce

€ 2.999,00
Officiële Herslag: Leeuwendaalder 2022 Goud 1 ounce

Officiële Herslag: Leeuwendaalder 2022 Goud 1 ounce

€ 2.999,00
  • Internationaal geliefde handelsmunt in onberispelijke Proof-kwaliteit
  • In genummerde munthouder met leer van Castelijn en Beerens
  • In hedendaagse handelsspecificaties: 1 troy ounce (31,1 gram)
  • Gelimiteerde oplage van 25 exemplaren
  • Inclusief genummerd Certificaat van Echtheid

 
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

De Leeuwendaalder is een iconische handelsmunt die sinds 2017 onderdeel is van het jaarprogramma van de Koninklijke Nederlandse Munt. De Leeuwendaalder dankt zijn naam aan de afbeelding van de Hollandse leeuw op de beeldenaar en werd in 1575 voor het eerst geslagen door de provincies der Nederlanden. Elke provincie had haar eigen leeuw én eigen munthuis waar deze munten werden geslagen. De Leeuwendaalders werden vooral gebruikt voor de zeehandel waardoor ze uitgroeiden tot internationale handelsmunten.
 
Zeer zeldzame Leeuwendaalder uit Nijmegen
Afgelopen jaren heeft de Koninklijke Nederlandse Munt Leeuwendaalders herslagen van de meest bekende provincies, zoals Utrecht, Zeeland, Gelderland, Holland en Overijssel. Maar wist u dat ook Nederlandse steden Leeuwendaalders hebben geslagen in het verleden? Dit jaar herslaan we de zeldzame Leeuwendaalder uit Nijmegen. Toevallig is het dit jaar 330 jaar geleden dat Nijmegen voor het laatst Leeuwendaalders heeft geslagen. Authentieke exemplaren van deze Nijmeegse Leeuwendaalders zijn tegenwoordig uiterst zeldzaam. Deze herslag zal dan ook niet misstaan in uw collectie!
 
Munthouder met leer van Castelijn en Beerens
Voor de munthouder heeft de Koninklijke Nederlandse Munt de handen ineengeslagen met Castelijn en Beerens, producent van luxe lederwaren. Als makers van onder andere portemonnees is dit bedrijf al jarenlang gespecialiseerd in het veilig opbergen van munten! Zowel munten als leerlooien zijn eeuwenoude ambachten, wat het een extra bijzondere samenwerking maakt. De luxe houten munthouder van de gouden Leeuwendaalders is genummerd en aan de bovenkant voorzien van roodkleurig leer. De munthouder wordt geleverd inclusief genummerd Certificaat van Echtheid.
Meer informatie
Artikelnummer 0113806
Metaal Goud
Gehalte 999,9/1000
Gewicht 31,1 g (1 troy ounce)
Diameter 38,7 mm
Rand Kartel
Kwaliteit Proof
Oplage 25