Officiële Herslag: Leeuwendaalder 2022 Goud - Piedfort editie

€ 5.499,00
Officiële Herslag: Leeuwendaalder 2022 Goud - Piedfort editie

Officiële Herslag: Leeuwendaalder 2022 Goud - Piedfort editie

€ 5.499,00
  • Piedfort editie: geslagen op dubbele dikte!
  • Internationaal geliefde handelsmunt in onberispelijke Proof-kwaliteit
  • In genummerde munthouder met leer van Castelijn en Beerens
  • Zeer beperkte oplage: slechts 10 exemplaren beschikbaar
  • Inclusief genummerd Certificaat van Echtheid
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

De Leeuwendaalder is een iconische handelsmunt die sinds 2017 onderdeel is van het jaarprogramma van de Koninklijke Nederlandse Munt. De Leeuwendaalder dankt zijn naam aan de afbeelding van de Hollandse leeuw op de beeldenaar en werd in 1575 voor het eerst geslagen door de provincies der Nederlanden. Elke provincie had haar eigen leeuw én eigen munthuis waar deze munten werden geslagen. De Leeuwendaalders werden vooral gebruikt voor de zeehandel waardoor ze uitgroeiden tot internationale handelsmunten.
 
Zeer zeldzame Leeuwendaalder uit Nijmegen
Afgelopen jaren heeft de Koninklijke Nederlandse Munt Leeuwendaalders herslagen van de meest bekende provincies, zoals Utrecht, Zeeland, Gelderland, Holland en Overijssel. Maar wist u dat ook Nederlandse steden Leeuwendaalders hebben geslagen in het verleden? Dit jaar herslaan we de zeldzame Leeuwendaalder uit Nijmegen. Toevallig is het dit jaar 330 jaar geleden dat Nijmegen voor het laatst Leeuwendaalders heeft geslagen. Authentieke exemplaren van deze Nijmeegse Leeuwendaalders zijn tegenwoordig uiterst zeldzaam. Deze herslag zal dan ook niet misstaan in uw collectie!
 
Piedfort
De herslagen in Piedfort hebben dezelfde diameter als de reguliere edities, maar zijn geslagen op dubbele dikte. Van oudsher werden Piedfort-munten geslagen om welvaart en macht uit te stralen. In de zestiende en zeventiende eeuw gaven heersers deze prestigieuze munten cadeau aan hun hofhouding. Tegenwoordig zijn Piedfort-munten echte collector’s items. Deze dubbeldikke edities zijn extra gelimiteerd en zijn dubbel zo bijzonder.
 
Munthouder met leer van Castelijn en Beerens
Voor de munthouder heeft de Koninklijke Nederlandse Munt de handen ineengeslagen met Castelijn en Beerens, producent van luxe lederwaren. Als makers van onder andere portemonnees is dit bedrijf al jarenlang gespecialiseerd in het veilig opbergen van munten! Zowel munten als leerlooien zijn eeuwenoude ambachten, wat het een extra bijzondere samenwerking maakt. De luxe houten munthouder van de gouden Leeuwendaalders is genummerd en aan de bovenkant voorzien van roodkleurig leer. De munthouder wordt geleverd inclusief genummerd Certificaat van Echtheid.
Meer informatie
Artikelnummer 0113807
Metaal Goud
Gehalte 999,9/1000
Gewicht 2 troy ounce (62,2 g)
Diameter 38,7 mm
Rand Kartel
Kwaliteit Proof
Oplage 10