Officiële Herslag: Leeuwendaalder 2022 Zilver 1 ounce

€ 199,00
Officiële Herslag: Leeuwendaalder 2022 Zilver 1 ounce

Officiële Herslag: Leeuwendaalder 2022 Zilver 1 ounce

€ 199,00
  • Internationaal geliefde handelsmunt in onberispelijke Proof-kwaliteit
  • In luxe houten munthouder met leer van Castelijn en Beerens
  • In hedendaagse handelsspecificaties: 1 troy ounce (31,1 gram)
  • Gelimiteerde oplage van 320 exemplaren (waarvan 250 in munthouder van Castelijn en Beerens)
  • Inclusief genummerd Certificaat van Echtheid
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

De Leeuwendaalder is een iconische handelsmunt die sinds 2017 onderdeel is van het jaarprogramma van de Koninklijke Nederlandse Munt. De Leeuwendaalder dankt zijn naam aan de afbeelding van de Hollandse leeuw op de beeldenaar en werd in 1575 voor het eerst geslagen door de provincies der Nederlanden. Elke provincie had haar eigen leeuw én eigen munthuis waar deze munten werden geslagen. De Leeuwendaalders werden vooral gebruikt voor de zeehandel waardoor ze uitgroeiden tot internationale handelsmunten.
 
Zeer zeldzame Leeuwendaalder uit Nijmegen
Afgelopen jaren heeft de Koninklijke Nederlandse Munt Leeuwendaalders herslagen van de meest bekende provincies, zoals Utrecht, Zeeland, Gelderland, Holland en Overijssel. Maar wist u dat ook Nederlandse steden Leeuwendaalders hebben geslagen in het verleden? Dit jaar herslaan we de zeldzame Leeuwendaalder uit Nijmegen. Toevallig is het dit jaar 330 jaar geleden dat Nijmegen voor het laatst Leeuwendaalders heeft geslagen. Authentieke exemplaren van deze Nijmeegse Leeuwendaalders zijn tegenwoordig uiterst zeldzaam. Deze herslag zal dan ook niet misstaan in uw collectie!
 
Munthouder met leer van Castelijn en Beerens                                                              
Voor de munthouder heeft de Koninklijke Nederlandse Munt de handen ineengeslagen met Castelijn en Beerens, producent van luxe lederwaren. Als makers van onder andere portemonnees is dit bedrijf al jarenlang gespecialiseerd in het veilig opbergen van munten! Zowel munten als leerlooien zijn eeuwenoude ambachten, wat het een extra bijzondere samenwerking maakt. De luxe houten munthouder van de zilveren Leeuwendaalders is aan de bovenkant voorzien van cognackleurig leer. De munthouder wordt geleverd inclusief genummerd Certificaat van Echtheid.
Meer informatie
Artikelnummer 0113804
Metaal Zilver
Gehalte 999/1000
Gewicht 1 troy ounce (31,1 g)
Diameter 38,7 mm
Rand Glad
Oplage 320, waarvan 250 in munthouder