Officiële Herslag: Scheepjesschelling 2021 Goud

€ 1.595,00
Officiële Herslag: Scheepjesschelling 2021 Goud

Officiële Herslag: Scheepjesschelling 2021 Goud

€ 1.595,00
Gouden herslag van de originele Scheepjesschelling uit 1786
  • Met dezelfde afmetingen als de originele munt uit 1786!
  • In Royal Leerdam Crystal munthouder
  • Inclusief genummerd Certificaat van Echtheid
  • Streng gelimiteerde uitgifte van 25 stuks!
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

De Koninklijke Nederlandse Munt lanceert met trots de Officiële Herslag van de originele Utrechtse Scheepjesschelling uit 1786! De herslag in goud heeft dezelfde afmetingen als de originele munt: zeer bijzonder! Bovendien wordt de munt geslagen in onberispelijke Proof-kwaliteit.

De schelling is een Nederlandse muntsoort die verschillende varianten gekend heeft. Zo was er de Roosschelling, de Rijderschelling en de Arendschelling. De Scheepjesschelling werd in 1670 in het leven geroepen, omdat er van eerdere schellingen veel minderwaardige stukken in omloop waren. De munt had destijds een koers van zes stuivers. De Scheepjesschelling dankt zijn naam aan het gebruik voor de handel: de munt werd voornamelijk internationaal ingezet. Op de voorzijde staat dan ook een schip afgebeeld.

Ontwerp
De voorzijde van de Scheepjesschelling toont een oorlogsschip met vlag op het achtersteven en het omschrift ‘CONCORDIA RES PARVAE CRESCUNT’. Deze oude wapenspreuk van Nederland wordt vaak vertaald als het rijmende Eendracht maakt macht. De keerzijde toont het provinciewapen van Utrecht en het omschrift ‘MO:NO:ARG:ORDIN:TRAIECT’, voluit MONETA NOVA ARGENTEA ORDINUM TRAIECTUM. De vertaling hiervan luidt: Nieuwe zilveren munt van Utrecht.

In prachtige kristallen munthouder
De gouden herslag van de Scheepjesschelling vindt u in een unieke kristallen munthouder, ontwikkeld in samenwerking met Royal Leerdam Crystal. De golvende vorm zorgt ervoor dat de Scheepjesschelling tot leven komt. U ziet het schip op de voorzijde als het ware varen op zee! De bijzondere munthouder geeft een extra dimensie aan deze unieke herslag waardoor u deze bovendien prachtig kunt tentoonstellen. De uitgifte wordt geleverd inclusief genummerd Certificaat van Echtheid. Bestel snel, er zijn slechts 25 stuks beschikbaar!

Specificaties munthouder
Materiaal Cristal Supérieur
Hoogte 42,30 mm
Diameter 78,50 mm
Meer informatie
Artikelnummer 0109958
Metaal Goud
Gehalte 999/1000
Gewicht 11,29 g
Diameter 29,0 mm
Rand Kartel
Kwaliteit Proof
Oplage 25