Officiële Herslag: Scheepjesschelling 2021 Goud - Piedfort editie

€ 2.895,00
Officiële Herslag: Scheepjesschelling 2021 Goud - Piedfort editie

Officiële Herslag: Scheepjesschelling 2021 Goud - Piedfort editie

€ 2.895,00
Gouden herslag van de originele Scheepjesschelling uit 1786 in dubbele dikte
  • Met dezelfde diameter als de originele munt uit 1786!
  • Streng gelimiteerde uitgifte van 10 stuks!
  • In Royal Leerdam Crystal munthouder
  • Inclusief genummerd Certificaat van Echtheid
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

De Koninklijke Nederlandse Munt lanceert met trots de Officiële Herslag van de originele Utrechtse Scheepjesschelling uit 1786! De schelling is een Nederlandse muntsoort die verschillende varianten gekend heeft. Zo was er de Roosschelling, de Rijderschelling en de Arendschelling. De Scheepjesschelling werd in 1670 in het leven geroepen, omdat er van eerdere schellingen veel minderwaardige stukken in omloop waren. De munt had destijds een koers van zes stuivers. De Scheepjesschelling dankt zijn naam aan het gebruik voor de handel: de munt werd voornamelijk internationaal ingezet. Op de voorzijde staat dan ook een schip afgebeeld.

Piedfort
De gouden herslag – Piedfort editie heeft de originele diameter van de Utrechtse Scheepjesschelling, maar is geslagen op dubbele dikte. Van oudsher werden Piedfortmunten geslagen om welvaart en macht uit te stralen. In de zestiende en zeventiende eeuw gaven heersers deze prestigieuze munten cadeau aan hun hofhouding. Tegenwoordig zijn Piedfortmunten echte collector’s items. Deze dubbeldikke editie van de gouden Scheepjesschelling heeft een gelimiteerde oplage van slechts 10 stuks wereldwijd en is dubbel zo bijzonder. Bestel snel!

Ontwerp
De voorzijde van de Scheepjesschelling toont een oorlogsschip met vlag op het achtersteven en het omschrift ‘CONCORDIA RES PARVAE CRESCUNT’. Deze oude wapenspreuk van Nederland wordt vaak vertaald als het rijmende Eendracht maakt macht. De keerzijde toont het provinciewapen van Utrecht en het omschrift ‘MO:NO:ARG:ORDIN:TRAIECT’, voluit MONETA NOVA ARGENTEA ORDINUM TRAIECTUM. De vertaling hiervan luidt: Nieuwe zilveren munt van Utrecht.

In prachtige kristallen munthouder
De gouden herslag van de Scheepjesschelling vindt u in een unieke kristallen munthouder, ontwikkeld in samenwerking met Royal Leerdam Crystal. De golvende vorm zorgt ervoor dat de Scheepjesschelling tot leven komt. U ziet het schip op de voorzijde als het ware varen op zee! De bijzondere munthouder geeft een extra dimensie aan deze unieke herslag waardoor u deze bovendien prachtig kunt tentoonstellen. De uitgifte wordt geleverd inclusief genummerd Certificaat van Echtheid.

Specificaties munthouder
Materiaal Cristal Supérieur
Hoogte 42,30 mm
Diameter 78,50 mm
Meer informatie
Artikelnummer 0109962
Metaal Goud
Gehalte 999/1000
Gewicht 22,58 g
Diameter 29,0 mm
Rand Kartel
Oplage 10