Officiële Herslag: Scheepjesschelling 2022 Goud

€ 1.595,00
Officiële Herslag: Scheepjesschelling 2022 Goud

Officiële Herslag: Scheepjesschelling 2022 Goud

€ 1.595,00
  • Met dezelfde afmetingen als de originele munt uit 1761!
  • In Royal Goedewaagen munthouder
  • Eerste uitgifte van 2022 nu al bestelbaar!
  • Inclusief genummerd Certificaat van Echtheid
  • Streng gelimiteerde uitgifte van 25 stuks!
Direct leverbaar
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Na het succes van de vorige herslag van de Scheepjesschelling, slaat de Koninklijke Nederlandse Munt deze populaire handelsmunt nu opnieuw! Dit keer wordt de Scheepjesschelling uit Zeeland herslagen, welke dateert uit het jaar 1761. Deze bijzondere herslag in goud heeft dezelfde afmetingen als de originele munt. Bovendien wordt de munt geslagen in onberispelijke Proof-kwaliteit.
 
De schelling is een Nederlandse muntsoort die verschillende varianten gekend heeft. Zo was er de Roosschelling, de Rijderschelling en de Arendschelling. De oude zilveren handelsmunt had de waarde van zes stuivers. De Scheepjesschelling werd in 1670 in het leven geroepen omdat er van eerdere schellingen veel minderwaardige stukken in omloop waren. De Scheepjesschelling heeft op de voorzijde een schip en op de keerzijde het provinciewapen. Met deze beeltenis wilde de Republiek zijn status als zeemacht benadrukken. De munt werd al snel populair als internationale handelsmunt, met name in het Oosten.
 
Ontwerp
De voorzijde van de Scheepjesschelling toont een oorlogsschip met vlag op het achtersteven en het omschrift ‘ITA. RELINQUENDA. UT. ACCEPTA.’. Deze spreuk kan vrij vertaald worden met ‘Alles moet zo worden gelaten, als het ontvangen is’. De keerzijde toont het provinciewapen van Zeeland en het omschrift ‘MON. NOV. ARGEN. ORDIN. ZELAND.’, voluit MONETA NOVA ARGENTEA ORDINUM ZELAND. De vertaling hiervan luidt: Nieuwe zilveren munt van Zeeland.
 
In prachtige aardewerken munthouder
De gouden herslag van de Scheepjesschelling vindt u in een unieke aardewerken munthouder, ontwikkeld in samenwerking met Royal Goedewaagen. De golvende vormen aan de bovenkant zijn een knipoog naar de connectie van de Scheepjesschelling met de zee. Aan de onderzijde staan de logo’s van de Koninklijke Nederlandse Munt en Royal Goedewaagen. Met deze bijzondere munthouder kunt u deze prachtig tentoonstellen. De uitgifte wordt geleverd inclusief genummerd Certificaat van Echtheid. Bestel snel, er zijn slechts 25 stuks beschikbaar!
 
Specificaties munthouder
Materiaal Keramiek
Hoogte 5,6 cm
Diameter 9,8 cm
 
Meer informatie
Artikelnummer 0112583
Metaal Goud
Gewicht 11,29 g
Diameter 29,0 mm
Rand Kartel
Kwaliteit Proof
Oplage 25