Officiële Herslag: Scheepjesschelling 2022 Goud - Piedfort editie

€ 2.895,00
Officiële Herslag: Scheepjesschelling 2022 Goud - Piedfort editie

Officiële Herslag: Scheepjesschelling 2022 Goud - Piedfort editie

€ 2.895,00
  • Met dezelfde diameter als de originele munt uit 1761!
  • In unieke Piedfort dikte
  • Streng gelimiteerde uitgifte van 10 stuks!
  • In Royal Goedewaagen munthouder
  • Inclusief genummerd Certificaat van Echtheid
Direct leverbaar
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Na het succes van de vorige herslag van de Scheepjesschelling, slaat de Koninklijke Nederlandse Munt deze populaire handelsmunt nu opnieuw! Dit keer wordt de Scheepjesschelling uit Zeeland herslagen, welke dateert uit het jaar 1761. De schelling is een oude zilveren handelsmunt die de waarde had van zes stuivers. De Scheepjesschelling werd in 1670 in het leven geroepen omdat er van eerdere schellingen veel minderwaardige stukken in omloop waren. De Scheepjesschelling heeft op de voorzijde een schip en op de keerzijde het provinciewapen. Met deze beeltenis wilde de Republiek zijn status als zeemacht benadrukken. De munt werd al snel populair als internationale handelsmunt, met name in het Oosten.
 
Piedfort
De gouden herslag – Piedfort editie heeft de originele diameter van de Zeeuwse Scheepjesschelling, maar is geslagen op dubbele dikte. Van oudsher werden Piedfort-munten geslagen om welvaart en macht uit te stralen. In de zestiende en zeventiende eeuw gaven heersers deze prestigieuze munten cadeau aan hun hofhouding. Tegenwoordig zijn Piedfort-munten echte collector’s items. Deze dubbeldikke editie van de gouden Scheepjesschelling heeft een gelimiteerde oplage van slechts 10 stuks wereldwijd en is dubbel zo bijzonder. Bestel snel!
 
Ontwerp
De voorzijde van de Scheepjesschelling toont een oorlogsschip met vlag op het achtersteven en het omschrift ‘ITA. RELINQUENDA. UT. ACCEPTA.’. Deze spreuk kan vrij vertaald worden met ‘Alles moet zo worden gelaten, als het ontvangen is’. De keerzijde toont het provinciewapen van Zeeland en het omschrift ‘MON. NOV. ARGEN. ORDIN. ZELAND.’, voluit MONETA NOVA ARGENTEA ORDINUM ZELAND. De vertaling hiervan luidt: Nieuwe zilveren munt van Zeeland.
 
In prachtige aardewerken munthouder
De gouden herslag van de Scheepjesschelling vindt u in een unieke aardewerken munthouder, ontwikkeld in samenwerking met Royal Goedewaagen. De golvende vormen aan de bovenkant zijn een knipoog naar de connectie van de Scheepjesschelling met de zee. Aan de onderzijde staan de logo’s van de Koninklijke Nederlandse Munt en Royal Goedewaagen. Met deze bijzondere munthouder kunt u deze prachtig tentoonstellen. De uitgifte wordt geleverd inclusief genummerd Certificaat van Echtheid. Bestel snel, er zijn slechts 10 stuks beschikbaar!
 
Specificaties munthouder
Materiaal Keramiek
Hoogte 5,6 cm
Diameter 9,8 cm
 
Meer informatie
Artikelnummer 0112586
Metaal Goud
Gehalte 999/1000
Gewicht 22,58 g
Diameter 38,7 mm
Rand Kartel
Kwaliteit Proof
Oplage 10