Piet Mondriaan Gouden Tientje 2022 (PF69 Ultra Cameo)

€ 529,00
Piet Mondriaan Gouden Tientje 2022 (PF69 Ultra Cameo)

Piet Mondriaan Gouden Tientje 2022 (PF69 Ultra Cameo)

€ 529,00
  • Gouden munt ter ere van kunstenaar Piet Mondriaan
  • Geclassificeerd door NGC met PF69, de op één na hoogst haalbare classificatie
  • Inclusief QR-code: zie alle belangrijke informatie direct online
  • Ultra Cameo beoordeling: krachtig contrast aan beide zijden
  • Slechts 13 stuks verkrijgbaar
 Direct leverbaar 
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Wilt u verzekerd zijn van een gouden munt van hoge kwaliteit? Het Piet Mondriaan Gouden Tientje 2022 is nu verkrijgbaar als geclassificeerd in speciale capsule. Het Piet Mondriaan Gouden Tientje 2022 is door de onafhankelijke partij NGC (Numismatic Guaranty Company) beoordeeld. 13 stuks hebben de classificatie PF69 Ultra Cameo ontvangen. PF69 is de op één na hoogste classificatie. Deze classificatie geeft aan dat de munt is geslagen met vrijwel onmerkbare imperfecties. Ultra Cameo betekent dat de munt aan beide zijden een krachtig contrast heeft. Dankzij deze beoordeling heeft u gegarandeerd een topkwaliteit gouden munt in huis. Scan de QR-code op de capsule voor het officiële NGC certificaat met alle belangrijke informatie. Meer over de totale oplage en meer specificaties van het Piet Mondriaan Gouden Tientje 2022 vindt u hier
 
Piet Mondriaan Gouden Tientje
Iedereen die aan Piet Mondriaan denkt, ziet meteen het karakteristieke lijnenspel met primaire kleuren voor zich waar de kunstenaar bekend mee is geworden en zichzelf uiteindelijk onsterfelijk heeft gemaakt. In 2022 is het 150 jaar geleden dat Piet Mondriaan werd geboren. Dit is dan ook de reden dat de Koninklijke Nederlandse Munt een herdenkingsmunt slaat ter ere van deze revolutionaire kunstenaar.
 
Ontwerp
Het Piet Mondriaan Gouden Tientje is ontworpen door Marjolein Rothman. De ontwerper heeft gezocht naar de elementaire vertaling van Mondriaan’s visie. Horizontale en verticale lijnen zijn de basisprincipes in zijn werk en dit is dan ook gebruikt als uitgangspunt van het muntontwerp. Op de voorzijde staat het portret van koning Willem-Alexander. Aan de linkerzijde staat de tekst Koning der Nederlanden van boven naar beneden. Aan de onderzijde, van links naar rechts, staat Willem-Alexander. De twee teksten kruisen elkaar en creëren hiermee hetzelfde lijnenspel zoals we van Mondriaan kennen. Helemaal links staan het munthuisteken en muntmeesterteken afgebeeld.
 
De keerzijde bevat ook een horizontale en verticale beweging. De twee op het fond liggende lijnen kruisen elkaar onderin het beeld. De tekst volgt deze lijnen. In de ene richting van de lijn staat 1872, het geboortejaar van Mondriaan. In de andere richting staat 2022, het jaar van 150 jaar Piet Mondriaan. De horizontale lijn is breder, om zo meer gewicht te geven aan de compositie en de naam Piet Mondriaan die erboven staat.
Meer informatie
Artikelnummer 0119073
Metaal Goud
Gehalte 900/1000
Gewicht 6,72 g
Diameter 22,5 mm
Rand Kartel
Kwaliteit Proof
Nominale waarde 10 euro
Oplage 13