Willemstad Gouden Tientje 2023 (PF69 Ultra Cameo)

€ 545,00
Willemstad Gouden Tientje 2023 (PF69 Ultra Cameo)

Willemstad Gouden Tientje 2023 (PF69 Ultra Cameo)

€ 545,00
  • Keerzijde van de muntlaat enkele belangrijke monumenten in Willemstad zien
  • Geclassificeerd door NGC met PF69, de op één na hoogst haalbare classificatie
  • Inclusief QR-code: zie alle belangrijke informatie direct online!
  • Ultra Cameo beoordeling: krachtig contrast aan beide zijden
Direct leverbaar
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Wilt u verzekerd zijn van een munt van hoge kwaliteit? Het Willemstad Gouden Tientje 2023 is nu verkrijgbaar als geclassificeerd in speciale capsule. Het Willemstad Gouden Tientje 2023 is door de onafhankelijke partij NGC (Numismatic Guaranty Company) beoordeeld. 43 stuks hebben de classificatie PF69 Ultra Cameo gekregen, de op één na hoogste classificatie. PF69 geeft aan dat de munt is geslagen met vrijwel onmerkbare imperfecties. Ultra Cameo betekent dat de munt aan beide zijden een krachtig contrast heeft. Dankzij deze beoordeling heeft u gegarandeerd een topkwaliteit gouden munt in huis. Scan de QR-code op de capsule voor het officiële NGC certificaat met alle belangrijke informatie. Meer over de totale oplage en de specificaties van het Willemstad Gouden Tientje 2023 vindt u hier
 
Willemstad Gouden Tientje 2023
Wie aan Willemstad op Curaçao denkt, ziet meteen de kleurrijke panden aan de bekende Sint Annabaai voor zich. Willemstad staat inderdaad bekend om de kleurrijke, ‘Hollandse’ architectuur, maar wanneer u de stad beter leert kennen, ontdekt u ook de Spaanse en Portugese invloeden. Deze mix van invloeden en culturen heeft ervoor gezorgd dat verschillende wijken in de stad in 1997 zijn opgenomen tot het UNESCO Werelderfgoed. Dit is dan ook de reden dat de Koninklijke Nederlandse Munt, in opdracht van het ministerie van Financiën, dit Gouden Tientje slaat.
 
Ontwerp
Het Willemstad Gouden Tientje is ontworpen door Cleo Maxime de Brabander. De voorzijde toont Koning Willem-Alexander. Op de achtergrond staat de Koningin Julianabrug in Willemstad afgebeeld. De vier sterren aan de bovenkant van de voorzijde staan symbool voor de vier landen die het Nederlands Koninkrijk vormen: Curaçao, Aruba, Sint Maarten en Nederland. De keerzijde bevat een stadsgezicht met alle vier de wijken die onderdeel zijn van het UNESCO Werelderfgoed: Punda, Otrobanda, Scharloo en Pietermaai. Er zijn verschillende belangrijke monumenten op de munt te ontdekken: de Handelskade, de Mikvé Israël-Emanuel synagoge en Fort Amsterdam in Punda en de Emanu-el tempel; welke het begin van de wijk Pietermaai kenmerkt.
Meer informatie
Artikelnummer 0119076
Metaal Goud
Gehalte 900/1000
Gewicht 6,72 g
Diameter 22,5 mm
Rand Kartel
Kwaliteit Proof
Nominale waarde 10 euro
Oplage 43