50 jaar erkenning COC Gouden Tientje 2023 (PF69 Ultra Cameo)

€ 559,00
50 jaar erkenning COC Gouden Tientje 2023 (PF69 Ultra Cameo)

50 jaar erkenning COC Gouden Tientje 2023 (PF69 Ultra Cameo)

€ 559,00
  • 50 jaar erkenning van de oudste, nog bestaande LHBTI+ organisatie ter wereld
  • Geclassificeerd door NGC met PF69, de op één na hoogst haalbare classificatie
  • Inclusief QR-code: zie alle belangrijke informatie direct online!
  • Ultra Cameo beoordeling: krachtig contrast aan beide zijden
  • Extreem gelimiteerd: slechts 19 verkrijgbaar
 Direct leverbaar
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Wilt u verzekerd zijn van een munt van hoge kwaliteit? Het 50 jaar erkenning COC Gouden Tientje 2023 is nu verkrijgbaar als geclassificeerd in speciale capsule. Het 50 jaar erkenning COC Gouden Tientje 2023 is door de onafhankelijke partij NGC (Numismatic Guaranty Company) beoordeeld. Maar liefst 19 stuks hebben de classificatie PF69 Ultra Cameo gekregen, de op één na hoogste classificatie. PF69 geeft aan dat de munt is geslagen met vrijwel onmerkbare imperfecties. Ultra Cameo betekent dat de munt aan beide zijden een krachtig contrast heeft. Dankzij deze beoordeling heeft u gegarandeerd een topkwaliteit gouden munt in huis. Scan de QR-code op de capsule voor het officiële NGC certificaat met alle belangrijke informatie. Meer over de totale oplage en de specificaties van het 50 jaar erkenning COC Gouden Tientje 2023 vindt u hier
 
50 jaar erkenning COC Gouden Tientje 2023
De organisatie COC zet zich in voor belangenbehartiging, gelijke rechten en sociale acceptatie van lesbische, homoseksuele, bi+, transgender en intersekse personen (LHBTI+). Hoewel het COC al meerdere keren de aanvraag voor het ontvangen van rechtspersoonlijkheid indient, wordt deze tot twee keer toe afgewezen vanwege weerstand uit Den Haag. Een derde poging heeft wel succes: op 19 september 1973 ontvangt COC de erkenning, vaak aangeduid als ‘koninklijke goedkeuring’ van de Nederlandse overheid. Deze erkenning betekent veel: het staat voor het streven naar gelijke behandeling door de overheid. De Koninklijke Nederlandse Munt slaat, in opdracht van het ministerie van Financiën, een officiële herdenkingsmunt ter ere van 50 jaar erkenning COC.
 
Ontwerp
De 50 jaar erkenning COC gouden herdenkingsmunt in Proof kwaliteit is ontworpen door Coen van Ham. De ontwerper staat met de munt stil bij de ontwikkeling die het COC heeft meegemaakt sinds de erkenning in 1973. De munt is ontworpen als dwarrelende confetti: de verschillende soorten confetti staan voor de mijlpalen die het COC heeft bereikt.
 
De voorzijde toont het portret van Koning Willem-Alexander, opgebouwd uit dwarrelende confetti. Rondom het portret staat ‘Willem-Alexander Koning der Nederlanden’ geschreven, in een speciaal ontworpen lettertype. Op de keerzijde van de munt staat in het midden het logo van COC. Rondom staan diverse symbolen afgebeeld. Deze staan voor de mijlpalen die het COC heeft bereikt, waaronder de openstelling van het burgerlijk huwelijk voor paren van hetzelfde geslacht in 2001 (de twee ringen) en de verplichting van LHBTI+ voorlichting op scholen in 2012 (het boekje). 
Meer informatie
Artikelnummer 0119078
Metaal Goud
Gehalte 900/1000
Gewicht 6,72 g
Diameter 22,5 mm
Rand Kartel
Kwaliteit Proof
Nominale waarde 10 euro
Oplage 19