Stichting ALS Nederland penning in coincard

€ 12,50
Stichting ALS Nederland penning in coincard

Stichting ALS Nederland penning in coincard

€ 12,50
Geen tijd te verliezen
  • In samenwerking met Stichting ALS Nederland
  • Zeer innovatieve klok-uitgifte met special effect
  • Gelimiteerde oplage van 5.000 stuks
  • In navolging van de uitgiften ter ere van Stichting Opkikker, het Prinses Máxima Centrum, Make-A-Wish Nederland en KWF Kankerbestrijding
  • Onderdeel van de Nederlandse Coincard Catalogus
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

In samenwerking met Stichting ALS Nederland lanceert de Koninklijke Nederlandse Munt een bijzondere uitgifte. Stichting ALS Nederland werft fondsen voor onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) en de daaraan verwante ziektes PSMA en PLS. ALS is een neuromusculaire aandoening die leidt tot het onvoldoende of niet functioneren van de spieren. Daarnaast richt zij zich op het vergroten van de naamsbekendheid van de ziekte ALS en een betere kwaliteit van zorg en leven voor huidige patiënten en hun naasten.

Geen tijd te verliezen
Mensen die de diagnose ALS krijgen, raken al hun tijd kwijt. De klok kan niet meer stilgezet worden. Hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte ALS, is de oorzaak tot op heden onbekend. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de gestelde diagnose – is er voor de 1.500 patiënten die Nederland op dit moment telt nog niet. Er is dus geen tijd te verliezen.

Uitgifte met special effect
Om de nieuwe campagne ‘Geen tijd te verliezen’ van Stichting ALS Nederland extra kracht bij te zetten toont de uitgifte een klok op de voorzijde. Het bijzondere is dat deze klok niet stilstaat: de wijzer beweegt als u de uitgifte beweegt. Dit special effect zorgt ervoor dat uw uitgifte er vanuit elke hoek weer anders uitziet. De klok symboliseert hoe de tijd voor ALS patiënten en hun naasten voorbij tikt. Ook de keerzijde is het bewonderen waard. Hier ziet u een gedetailleerde weergave van de binnenkant van een uurwerk. De uitgifte wordt geslagen in Brilliant Uncirculated (BU) kwaliteit. Dit betekent dat er gebruik gemaakt is van gloednieuwe stempels, waardoor de uitgiften extra glanzend zijn.
Meer informatie
Artikelnummer 0110920
Metaal Cu/Ni
Gewicht 15,5 g
Diameter 33,0 mm
Rand Glad
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Oplage 5.000