Stichting Opkikker penning in coincard

€ 12,50
Stichting Opkikker penning in coincard

Stichting Opkikker penning in coincard

€ 12,50
Exclusieve uitgifte om het 25-jarig jubileum van Stichting Opkikker te vieren
  • Een eerbetoon aan Mario, voor wie de eerste Opkikkerdag ooit is georganiseerd
  • Glanzende uitgifte in BU-kwaliteit
  • Gelimiteerde oplage van 5.000 stuks
  • Onderdeel van de Coincard Catalogus
  • In navolging van de uitgiften ter ere van het Prinses Máxima Centrum, Make-A-Wish Nederland en KWF Kankerbestrijding
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Stichting Opkikker bestaat 25 jaar! De Koninklijke Nederlandse Munt staat graag stil bij het zilveren jubileum van deze bijzondere stichting. Het verhaal van Stichting Opkikker begint 25 jaar geleden. Oprichter Ruud Sliphorst regelde met zijn familie een brommerrit om de hartenwens van hun zieke neefje Mario, die zijn zestiende verjaardag niet zou halen, in vervulling te laten gaan. Het werd een dag vol plezier. Iets wat Ruud alle zieke kinderen gunde. In 1995 zat hij daarom met een groep gelijkgestemden rond de tafel bij het AMC (Academisch Medisch Centrum) om dit te organiseren. Stichting Opkikker was een feit en er zouden vele ‘Opkikkerdagen’ plaatsvinden.

Tijdens de Opkikkerdagen worden gezinnen met een ziek kind een hele dag van hun zorgtaken verlicht met een speciaal programma, toegesneden op hun specifieke gezinssituatie. Een Opkikkerdag is echter pas het begin! Patiëntjes én hun broertjes en zusjes kunnen ervoor kiezen om ambassadeur te worden voor Stichting Opkikker. Zij gaan dan zelf aan de slag om lotgenoten te helpen. De één zamelt mobieltjes in, terwijl de ander een sponsorloop organiseert op school. Alles kan!

Eén dag directeur van de KNM!
Anne, één van de jonge ambassadeurs van Stichting Opkikker, is voor één dag directeur geweest van de Koninklijke Nederlandse Munt. Onze jongste directeur ooit heeft tijdens deze bijzondere dag opdracht gegeven voor het slaan van de Stichting Opkikker jubileum-uitgifte. Bekijk in de video onderaan de pagina hoe de werkdag van Anne eruit zag!

Ontwerp
Op de voorzijde van de Stichting Opkikker uitgifte ziet u het portret van Mario, het neefje van Ruud Sliphorst, dankzij wie Stichting Opkikker is ontstaan. Het opschrift luidt ‘25 jaar Stichting Opkikker 1995 – 2020’. De keerzijde toont het logo van Stichting Opkikker. De uitgifte wordt geslagen in Brilliant Uncirculated (BU) kwaliteit. Dit betekent dat er gebruik gemaakt is van gloednieuwe stempels, waardoor de uitgiften extra glanzend zijn. De Stichting Opkikker uitgifte wordt geleverd in vrolijk gekleurde coincard waarop u de welbekende kikker uit het logo van de stichting ziet. In plaats van de letter ‘O’ van ‘Opkikker’ toont de kikker nu trots de enige echte Stichting Opkikker uitgifte!

De uitgifte brengt een eerbetoon aan Stichting Opkikker en het fantastische werk dat zij dagelijks verrichten. De Koninklijke Nederlandse Munt draagt Stichting Opkikker een warm hart toe. Op naar de volgende 25 jaar!

 
Meer informatie
Artikelnummer 0109643
Metaal Cu/Ni
Gewicht 15,5 g
Diameter 33,0 mm
Rand Glad
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Oplage 5.000