Voedselbank Amsterdam penning in coincard

€ 7,95
Voedselbank Amsterdam penning in coincard

Voedselbank Amsterdam penning in coincard

€ 7,95
Get a smiley, give a smile!
  • De gehele opbrengst van de verkochte coincards gaat naar de Voedselbank Amsterdam!
  • Ter ere van het 50-jarig jubileum van The Smiley Company
  • In samenwerking met de Smiley Movement
  • Verpakt in coincard met de originele smiley
  • Onderdeel van de Nederlandse Coincard Catalogus
  • Gratis verzending
 Direct leverbaar
 
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

The Smiley Company, bedenkers van de originele ‘smiley’, bestaat 50 jaar! Om dit te vieren, geeft de Koninklijke Nederlandse Munt in samenwerking met de Smiley Movement en de Voedselbank Amsterdam een speciale penning in coincard uit. De gehele opbrengst van de Voedselbank Amsterdam-coincards gaat naar de Voedselbank Amsterdam, zodat zij met Kerst voedselpakketten kunnen uitdelen. Get a smiley, give a smile!

De Voedselbank Amsterdam
In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Zij hebben vaak niet genoeg geld om elke dag eten op tafel te zetten. De Voedselbank Amsterdam voorziet daarom wekelijks ongeveer 1900 gezinnen van voedselpakketten. Elke verkochte penning staat gelijk aan een voedselpakket: 100% van de opbrengst gaat dus naar de Voedselbank Amsterdam. Hiervan kunnen de ontvangers niet alleen een lekkere maaltijd klaarmaken tijdens Kerst, maar ook in de dagen daaromheen! Zo kunnen degenen die het niet zo breed hebben, toch genieten van de feestdagen.
 
Smiley Movement
Ontstaan in 1972 om feel-good nieuws te verspreiden, is de Smiley uitgegroeid tot een van de belangrijkste iconen in graphic design. Hun creatieve boodschap draagt positiviteit uit en brengt mensen samen. Bovendien zetten ze sociale en emotionele lessen op de agenda. Smiley’s simpele boodschap ‘Take the Time to Smile’ uit 1972 is vijftig jaar later nog steeds relevant.
 
In 2017 zag filantropist en sociaal entrepreneur Nicolas Loufrani (Smiley’s CEO) een gat in de markt tussen mensen die graag iets willen teruggeven aan de maatschappij en de miljoenen goede doelen die steun kunnen gebruiken. Dus richtte hij Smiley Movement op. Smiley Movement is een nonprofit bedrijf gesponsord door de originele SmileyⓇ brand. Ze hebben als visie om positieve maatschappelijke verandering teweeg te brengen. Dit doen ze door een vrolijkere, gelijkwaardigere en duurzamere wereld te creëren, waar iedereen hand in hand samenwerkt om dringende maatschappelijke en milieugerelateerde problemen op te lossen.
 
Het ontwerp
Op de voorzijde van de penning ziet u het 50-jarige jubileumlogo van The Smiley Company met daaromheen hun slogan: Take The Time To Smile! Op de keerzijde staat een handje die het logo van de Voedselbank Amsterdam vasthoudt. Het handje reikt naar een ander handje met op de achtergrond smileys. Dit staat symbool voor het voedselpakket dat gedoneerd wordt en de ontvanger een lach bezorgt. De penning is verpakt in een coincard met de originele Smiley erop. Koop de penning nu en get a smiley, give a smile!
Meer informatie
Artikelnummer 0112407
Metaal Cu/Ni
Gewicht 15,5 g
Diameter 33,0 mm
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Oplage 7.000