50 jaar Van Gogh Museum penning in coincard

€ 12,50
50 jaar Van Gogh Museum penning in coincard

50 jaar Van Gogh Museum penning in coincard

€ 12,50
  • Al 50 jaar inspiratie door het werk en leven van Vincent van Gogh
  • Unieke penning in coincard, inclusief €0,50
  • Eerbetoon aan de Zonnebloemen (1889)
  • Onvergetelijke uitgifte: mis hem niet!
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Met meer dan 1,5 miljoen bezoekers per jaar is het Van Gogh Museum een van de meest populaire musea in Nederland. Het museum beheert de grootste verzameling werken van Vincent van Gogh ter wereld. Al 50 jaar lang inspireert het Van Gogh Museum mensen met het werk en levensverhaal van Vincent van Gogh. Speciaal voor dit jubileum lanceert de Koninklijke Nederlandse Munt een unieke uitgifte: de 50 jaar Van Gogh Museum penning in coincard.
 
Al 50 jaar toegang tot Van Goghs meesterwerken
Na het overlijden van Vincent van Gogh kwamen zijn werken in beheer van zijn broer Theo en diens vrouw, Johanna van Gogh-Bonger. Hun zoon en het neefje van Vincent, Vincent Willem, richtte in 1962 de Vincent van Gogh Stichting op. Hij sloot een overeenkomst met de Staat der Nederlanden voor de bouw van het Van Gogh Museum waar de familiecollectie in werd ondergebracht, zodat deze beheerd en behouden zou blijven voor toekomstige generaties. Het Van Gogh Museum werd op 2 juni 1973 geopend door Koningin Juliana. In 50 jaar werd het museum ruim 53 miljoen keer bezocht. Het museum organiseert jaarlijks meerdere tijdelijke tentoonstellingen met onderwerpen die het werken en leven van Vincent van Gogh en zijn tijd tonen.
 
Ontwerp
Wie Vincent van Gogh zegt, denkt meteen aan zijn wereldberoemde zonnebloemen. Het schilderij Zonnebloemen (1889) uit de collectie van het Van Gogh Museum is gebruikt ter inspiratie van de coincard en de penning. De coincard bevat een penning en €0,50, om 50 jaar Van Gogh Museum te vieren. De penning bevat aan de voorzijde één van de zonnebloemen van het beroemde schilderij. De keerzijde bevat het logo van 50 jaar Van Gogh Museum.
 
Op de voorzijde van de coincard is een gedeelte van het meesterwerk Zonnebloemen (1889) afgebeeld: schets en schilderij worden hier afgewisseld. Ook is op de achtergrond de naam van Vincent te lezen. De keerzijde van de coincard bevat een afbeelding van het Van Gogh Museum in Amsterdam.
Meer informatie
Artikelnummer 0116500
Metaal Cu/Ni
Gewicht 9,33 g
Diameter 30 mm
Rand Glad
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Nominale waarde 0,50 euro
Oplage 7.500