Herman Brood penning Zilver 5 ounce geëmailleerd

€ 999,00
Herman Brood penning Zilver 5 ounce geëmailleerd

Herman Brood penning Zilver 5 ounce geemailleerd

€ 999,00
Exclusieve uitgifte ter ere van de 75e geboortedag van Herman Brood
  • Ontwerp geïnspireerd door de kunst van Herman Brood
  • Met de hand geëmailleerd door de zilversmeden van de Koninklijke Nederlandse Munt
  • 5 troy ounce: 60 mm diameter waarop de details goed uitkomen
  • Inclusief genummerd Certificaat van Echtheid
  • Zeer beperkte oplage van 75 stuks voor Broods 75e geboortedag
Levering vanaf 5 november 2021
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Muzikant, schilder, acteur, dichter. Dit jaar zou het creatieve multitalent Herman Brood (1946 – 2001) 75 jaar geworden zijn. In zijn nagedachtenis lanceert de Koninklijke Nederlandse Munt maar liefst drie bijzondere uitgiften in samenwerking met de erven Brood.
 
Herman Brood
Herman Brood groeide op in Zwolle en was van jongs af aan al bezig met muziek maken en tekenen. Na de middelbare school ging hij naar de Kunstacademie in Arnhem. Daar speelde hij in zijn eerste bandje: The Moans. Na in verschillende bandjes te hebben gespeeld, met als grootste succes de band Herman Brood & His Wild Romance en de hit Saturday Night, stortte hij zich voornamelijk op zijn beeldende kunst. Brood werd geïnspireerd door de Cobra-traditie: een internationale beweging van jonge, vooruitstrevende kunstenaars in de periode 1848-1951. Zijn stijl wordt gekenmerkt door grote doeken met felle kleuren en dikke zwarte lijnen gemaakt met een spuitbus. Deze felle primaire kleuren waren grotendeels noodzaak: Brood was namelijk kleurenblind. De handtekening ‘brood’ vormt veelal een opvallend onderdeel van het schilderij. Herman Brood was bovendien bekend onder het Nederlandse publiek als de belichaming van het credo sex, drugs and rock ’n roll. Al sinds zijn studententijd kampte hij met een (hard)drugsverslaving. Helaas ook met de gevolgen van dien: in 2001 was zijn lichaam uitgeput door de extravagante levensstijl. Op 11 juli 2001 nam Brood het heft in eigen hand en beëindigde hij zijn leven.
 
Het ontwerp
Speciaal voor de verzamelaar is er ook een extra grote Herman Brood-uitgifte beschikbaar in zeer beperkte oplage: de Herman Brood penning Zilver 5 ounce geëmailleerd met een doorsnede van 60 mm. Naast het werk The Beat Goes On, dat de rode draad vormt bij de Herman Brood-uitgiften, zet elke uitgifte een ander kunstwerk voor het voetlicht. Op de voorzijde van de Zilver 5 ounce-versie staat het werk IK. Door de grote doorsnede van de penning, kunt u de details van het werk nóg beter bewonderen. Bovendien is de penning met de hand geëmailleerd door de zilversmeden van de Koninklijke Nederlandse Munt. Op de keerzijde is de kunstenaar zelf afgebeeld met zijn welbekende handtekening ‘brood’. De Herman Brood penning Zilver 5 ounce wordt geleverd in een raamcassette inclusief Certificaat van Echtheid. Een waar collector’s item dat een mooi plekje in uw huis verdient!
Meer informatie
Artikelnummer 0112313
Metaal Zilver
Gehalte 999/1000
Gewicht 5 troy ounce (155,5 g)
Diameter 60,0 mm
Rand Glad
Kwaliteit Prooflike
Oplage 75