Women to Space coincard

€ 12,50
Women to Space coincard

Women to Space coincard

€ 12,50
  • Unieke ruimte coincard met penning én €1 munt van 2023
  • Aandacht voor meer vrouwen in de ruimte
  • Bijzondere coincard geïnspireerd op een ruimteschip
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Women to Space
Het is de droom van velen: ooit naar de ruimte gaan. Wist u dat er in totaal 656 individuen naar de ruimte zijn afgereisd? Minder dan 12% daarvan was vrouw. Slechts 12 landen in de wereld hebben vrouwelijke vertegenwoordiging in de ruimte gehad. Daarnaast is minder dan 24% van de werknemers binnen de ruimtevaart vrouw. Statistieken waar, als het aan Cosmic Girls ligt, verandering in moet komen. Deze munt is belangrijk omdat het een kantelpunt erkend in het toegankelijk maken van de ruimte voor iedereen.
 
De Women to Space coincard is een unieke uitgifte van de Koninklijke Nederlandse Munt, in samenwerking met Cosmic Girls. Met de speciale coincard, met daarin een unieke penning en een €1 munt, vragen we aandacht voor het verhogen van het aantal vrouwen in de ruimte. En dit begint bij het inspireren van jonge meisjes en bij hen te laten doorschemeren dat alles mogelijk is: ook naar de ruimte gaan!
 
Cosmic Girls Foundation
Cosmic Girls is een organisatie met een unieke missie: het veranderen van de genoemde statistieken en het waarmaken van gender-gelijkheid voor zowel de huidige als de toekomstige ruimte-generatie. Dit begint volgens Cosmic Girls door het bijbrengen van essentiële leiderschaps- en levensvaardigheden vanaf jonge leeftijd. De organisatie is het eerste internationale platform dat de pijplijn van talentvolle vrouwelijke astronauten voedt met meisjes uit elke sociaaleconomisch demografische groep, waar ook ter wereld.
 
Ontwerp
Het meest opvallende onderdeel van de Women to Space coincard is het herkenbare ‘zwaartekracht’ haar, een kenmerk van veel vrouwelijke astronauten die op de ISS hebben gewerkt. Hoewel niet iedere vrouw op deze manier herkenbaar is, is de symboliek van vrij wapperend haar toch belangrijk. Op de voorzijde kijkt u vanuit het vaartuig de ruimte in, waar de penning en munt zichtbaar worden tussen de sterren. Links de penning voor Women to Space, rechts een euromunt. De keerzijde van de coincard bevat rechts bovenin het logo van Cosmic Girls. Links is een lijnentekening van een astronaute zichtbaar.
 
Op de voorzijde van de penning is in het midden de aarde zichtbaar. Daar omheen zijn in banen andere planeten in ons zonnestelsel zichtbaar. Op de keerzijde van de penning is een astronaute zichtbaar. Vanaf rechtsboven staat de tekst ‘Women to Space’.
 
Specificaties penning
Metaal Cu/Ni
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Gewicht 9,33 g
Diameter 30 mm
Rand Glad
Oplage 5.000
Meer informatie
Artikelnummer 0116541
Metaal Divers
Gewicht Divers
Diameter Divers
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Oplage 5.000