Racoon – A Nickel for Goodbye in coincard

€ 9,95
Racoon – A Nickel for Goodbye in coincard

Racoon – A Nickel for Goodbye in coincard

€ 9,95
  • Speciale uitgifte voor de nieuwe, Engelstalige single van de band Racoon
  • Toepasselijke koper-nikkel penning in coincard
  • Met songtekst van het nieuwe nummer ‘Nickel For Goodbye’ op de coincard
  • Met Spotify link om het nieuwe nummer te streamen!
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

“Just give me a nickel for I’m sorry, a nickel for my pride. Gimme a nickel for the things I’ve done wrong in my life”. Dit is een zin uit het nieuwe nummer van Racoon, dat op 31 augustus werd gelanceerd. Het is de eerste single van een gloednieuw album. De titel van het nieuwe nummer past perfect bij de Koninklijke Nederlandse Munt en een eigen uitgifte voor dit nummer mocht dan ook niet ontbreken. Racoon krijgt een eigen toepasselijke koper-nikkel penning in coincard.
 
Nickel For Goodbye
Nickel For Goodbye staat over hoe stinkend rijk en zielsgelukkig iemand had kunnen zijn als hij een stuiver had gekregen voor elke miskleun, onzekerheid of domme beslissing. Iedereen heeft deze momenten in zijn leven meegemaakt. Racoon bracht in het verleden zowel Engelstalige als Nederlandstalige muziek uit. Hun laatste Engelstalige album dateert uit 2017.  In 2024 verschijnt een nieuw, Engelstalig album van de band.
 
Ontwerp
De Nickel For Goodbye in coincard bevat aan de keerzijde een afbeelding van de bandleden: dit zijn van links naar rechts Maarten van Damme (basgitarist), Dennis Huige (gitarist), Bart van der Weide (zanger) en Paul Bukkens (drummer). Op de achtergrond zijn halve cirkels zichtbaar, deze beelden de vormen uit van een plaat, verwijzend naar de nieuwe single van de band. Op de voorzijde van de penning staat in het midden een R voor Racoon, er omheen staat Nickel For Goodbye. Het ontwerp is gebaseerd op het artwork van de single. Ook het munthuisteken en muntmeesterteken staan op de keerzijde.
 
De coincard roept de sfeer van een concert op, door de afbeelding van een podium met lichten die op de achtergrond zichtbaar is. Op de voorgrond poseren de bandleden. Door de omlijning van het viertal sluit het geheel goed aan bij de rest van de coincard. De achterzijde van de coincard bevat het refrein van het nummer ‘Nickel For Goodbye’ en een Spotify-link om het nummer te streamen.  
Meer informatie
Artikelnummer 0117828
Metaal Cu/Ni
Gewicht 15,5 g
Diameter 33 mm
Rand Glad
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Oplage 4.000