60 jaar Hartstichting penning in coincard

€ 9,95
60 jaar Hartstichting penning in coincard

60 jaar Hartstichting penning in coincard

€ 9,95
  • In samenwerking met de Hartstichting
  • Meer aandacht voor het hart: de motor van uw leven!
  • Gelimiteerde uitgifte van 4.000 stuks
  • Opvolger van de speciale goede doel-uitgiften voor o.a EpilepsieNL (2023) en Mentelity Foundation (2022)
  • Onderdeel van de Nederlandse Coincard Catalogus
 Direct leverbaar
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

​Je hart is de motor van je leven: het geeft het allereerste teken van leven zodra je bent geboren en daarna zorgt je hart ervoor dat je kunt doen wat je wilt. Helaas zijn er maar liefst 1,7 miljoen mensen met een hart- of vaataandoening. En dit aantal kan binnen enkele jaren oplopen tot een miljoen extra! Om aandacht te vragen voor het hart, werkt de Koninklijke Nederlandse Munt samen met de Hartstichting, een organisatie die in 2024 al 60 jaar bestaat.
 
Iedereen een gezond hart
We bewegen veel te weinig en worden steeds zwaarder en hierdoor gaat onze gezondheid flink achteruit. Hart- en vaatziekten behoren hierdoor tot de belangrijkste oorzaak van ziekenhuisopnamen: dit maakt de urgentie nog groter. Samen met de Hartstichting vragen we dan ook om meer aandacht voor het gevaar van hart- en vaatziekten.
 
De Hartstichting wil dat Nederland gezond is en blijft. Dit kan door een rookvrij Nederland in 2035, gezonde voeding en aanzetten tot meer fysieke beweging. Er worden concrete stappen gezet om Nederland hartgezonder te maken. Dit doet de Hartstichting door:  
  • Het voorkomen van hart- en vaatziekten door het gezonder maken van onze omgeving;
  • Mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten sneller op te sporen en hen te stimuleren om gezonder te leven;
  • Het eerder herkennen van ziekten en het investeren in onderzoek naar de beste behandeling;
  • Het stimuleren van snelle hulp in noodsituaties als gevolg van hart- en vaatziekten.
 
60 jaar Hartstichting: toen, nu en later
In 1964 werd de Hartstichting opgericht om hart- en vaatzieken te bestrijden. In 60 jaar tijd is al veel bereikt, zoals de overlevingskans voor mensen met een hart- en vaataandoening. Op dit moment zet de Hartstichting zich in om de hartgezondheid van Nederland substantieel en duurzaam te verbeteren. Het doel van de Hartstichting is duidelijk: het meetbaar beter maken van de hartgezondheid in Nederland in 2030. Concreet betekent dit meer gezonde mensen en het zo gezond mogelijk blijven van mensen met hart- en vaatziekten.
 
Ontwerp
Ons hart heeft in de eerste plaats een fysieke functie, het houdt ons in leven. Maar het hart staat ook centraal in de liefde en emoties. Dat maakt het hart een bijzonder orgaan. De 60 jaar Hartstichting penning symboliseert beide kanten van het hart. Op de voorzijde staan twee handen die samen een hart vormen. Op de keerzijde staat een uit vlakken bestaand hart, refererend aan het diamanten jubileum van de Hartstichting.  Ook is hier de tekst ’60 jaar’ te lezen, met daaronder de jaartallen 1964 en 2024. Onderin staat ‘Alles start met het hart’. Deze penning steekt in een mooie coincard in de kleuren rood en wit. De vlakken zoals deze zichtbaar zijn op de keerzijde, komen ook terug op de achtergrond van de coincard. Ook staat op de voorzijde het logo van 60 jaar Hartstichting. De keerzijde van de coincard bevat de specificaties van de penning, met een ECG (hartfilmpje) in het midden.
Meer informatie
Artikelnummer 0118259
Metaal Cu/Ni
Gewicht 15,5 g
Diameter 33 mm
Rand Glad
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Oplage 4.000