Free a Girl penning in coincard + NFT

€ 15,00
Free a Girl penning in coincard + NFT

Free a Girl penning in coincard + NFT

€ 15,00
 • Bijzondere samenwerking met Free a Girl  
 • Samen tegen seksuele uitbuiting van kinderen!
 • Gelimiteerde uitgifte van 4.000 stuks
 • Voor het eerst in de geschiedenis van de Koninklijke Nederlandse Munt: claim uw gratis NFT na aankoop van de coincard!
 • Geen enkele coincard is hetzelfde dankzij de QR-code
Let op:
 • Bij aankoop van dit product verklaart u dat u ouder bent dan 16 jaar.
 • Producten waarvan de beveiligingssticker verwijderd of beschadigd is kunt u niet retourneren.
 • Let op: max. 10 exemplaren per klant meer-bestellers worden gekort.
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Op dit moment zitten er naar schatting maar liefst 1,2 miljoen kinderen vast in een situatie van seksuele uitbuiting. Een ongekend hoog aantal kinderen, dat wordt opgesloten en uitgebuit in bordelen, massagesalons of garageboxen. Free a Girl is een organisatie dat zich onophoudelijk blijft inzetten voor een wereld zonder uitbuiting van kinderen. De Koninklijke Nederlandse Munt heeft diepe bewondering voor het belangrijke werk dat Free a Girl doet. Voor het 15-jarig bestaan van de organisatie en op de International Day of Child Rights wordt daarom een speciale uitgifte gelanceerd: de Free a Girl penning in coincard.


 
Voor het eerst bij de Koninklijke Nederlandse Munt: verzamel uw eigen NFT’s
Een uniek moment in de rijke geschiedenis van de Koninklijke Nederlandse Munt: u kunt voor het eerst exclusieve NFT’s verzamelen. Vijf verschillende NFT’s komen samen in een unieke collectie, geïnspireerd op onze samenwerking met Free a Girl. De collectie bestaat uit 4.000 speciale NFT’s die staan voor de ambitieuze jonge vrouwen die zijn bevrijd door Free a Girl van seksuele uitbuiting en alles op alles zetten voor gerechtigheid en het steunen van andere kinderen. Meer weten? Kijk op www.knm.nl/nft.
 
Letterlijk deuren intrappen om jonge meisjes te bevrijden
Free a Girl ondersteunt wereldwijd activistische organisaties die er alles aan doen om meisjes te bevrijden. Medewerkers van deze organisaties zetten zich met gevaar voor eigen leven in om bijvoorbeeld undercover te gaan in bordelen of door online onderzoek te doen. Bij voldoende bewijsmateriaal van seksuele uitbuiting trappen de bevrijdingsteams letterlijk de deuren in om kinderen te bevrijden.
 
Het leven na de bevrijding – School for Justice
Na bevrijding krijgen de kinderen acute medische zorg en mentale hulp voor het verwerken van het trauma én te starten met re-integratie in de samenleving. Waar veel kinderen worden bevrijd, ondervinden hun daders slechts sporadisch de gevolgen.  Daarnaast worden stemmen van survivors van seksuele uitbuiting vaak genegeerd. Daarom heeft Free a Girl het School for Justice programma opgezet. De School for Justice is een uniek onderwijs- en empowerment programma. Met dit programma kunnen survivors de beste advocaten, para-legals, politieagenten, maatschappelijk medewerkers, sociologen en journalisten worden, zodat ze zelf mee kunnen doen in de strijd tegen seksuele uitbuiting van kinderen. Ze kunnen elkaar ondersteunen, potentiële slachtoffers helpen en bewustwording in de samenleving creëren.
 
Free a Girl
Free a Girl vecht voor een wereld zonder uitbuiting van kinderen. De organisatie werd opgericht in 2008 en heeft sindsdien al zo’n 7.000 meisjes bevrijd van seksuele uitbuiting, onder andere in India, Nepal, Bangladesh en Thailand. Het doel van Free a Girl is niet alleen het bevrijden en re-integreren van jonge kinderen, maar ook het bijstaan van survivors in het strijd om gerechtigheid. Ook wil Free a Girl het gesprek op gang brengen en het bewustzijn over seksuele uitbuiting van kinderen kunnen vergroten op een nationaal en internationaal platform.
 
Ontwerp
De Free a Girl penning in coincard is voor het eerst voorzien van een penning én een QR-code voor de NFT, welke u kunt claimen en aan uw verzameling kunt toevoegen. Meer hierover leest u op www.knm.nl/nft.
 
Op de voorzijde van de penning staat de afbeelding van een jong meisje. De lijnen in de voorgrond duiden het gevangenschap aan waar veel jonge meisjes in zitten. Op de keerzijde van de penning is het logo van Free a Girl te zien. Net voor het logo rijst een vuist omhoog met daarin een gebroken ketting. Het staat voor de vechtersmentaliteit van Free a Girl en aangesloten organisaties om zoveel mogelijk meisjes te bevrijden. Daarnaast symboliseert het de kracht van bevrijde meisjes zelf! De penning steekt in een toepasselijke coincard. 
 
Voor de coincard is vooral gekozen voor donkere tinten, die de sfeer van een uitbuiting en benarde situatie weergeven. Op de achterzijde van de coincard zijn tralies zichtbaar die zijn opengebroken: een lantaarn schijnt naar binnen. Rechts op de coincard bevindt zich een vierkant met daarin de penning. Dit vierkant is representatief voor de kleine ruimtes, zoals bordelen, hotelkamers, privé appartementen of massagesalons, waar jonge meisjes worden opgesloten. Op de voorzijde van de coincard is een zittend meisje zichtbaar, met een roze vogel die boven haar vliegt. Deze vogel, in de kenmerkende kleur van Free a Girl, staat voor de bevrijding door de reddingsteams.
 
NFT’s Koninklijke Nederlandse Munt x Free a Girl
Bij aankoop van uw Free a Girl coincard krijgt u een gratis NFT! Deze kunt u claimen met de QR-code op de coincard. De volgende NFT’s zijn beschikbaar:


 
1: School for Justice
Een opleiding bij de School for Justice is de manier voor bevrijdde, jonge meisjes om een volgende stap te zetten in hun leven.
Oplage: 2.100
 
2: Advocaat
Op de School of Justice afgestudeerd als advocaat: de manier om andere slachtoffers van seksuele uitbuiting bij te staan.
Oplage: 1.361
 
3: Rechter
Als afgestudeerde rechter de daders van seksuele uitbuiting terecht kunnen stellen is mogelijk voor slachtoffers die zijn gered. 
Oplage: 496
 
4: Gouden oordeel
Een mooie opleiding en een nieuwe, rooskleurige toekomst van een bevrijd jong meisje komen samen in een gouden munt.
Oplage: 40
 
5: Meer dan uitzonderlijk
Het recht zegeviert voor jonge vrouwen die zijn bevrijd uit handen van seksuele uitbuiting. Een zeer bijzondere en unieke NFT.
Oplage: 3

Wanneer u de “Meer dan uitzonderlijk” NFT heeft mogen bemachtigen, bezit u een erg speciaal verzamel item. Deze NFT biedt u namelijk extra de mogelijkheid tot een exclusieve rondleiding door het muntgebouw en de productieruimten van de Koninklijke Nederlandse Munt. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice en houd uw NFT bij de hand.

 • 1 keer te gebruiken
 • Geldig voor 2 personen
 • Rondleiding op locatie
 • Reiskosten worden niet vergoed
Meer informatie
Artikelnummer 0117694
Metaal Cu/Ni
Gewicht 15,5 g
Diameter 33 mm
Rand Glad
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Oplage 4.000